.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
ÖZEL EĞİTİM KURUMLARINDA BİRİNCİLİK ALAN ENGELLİ ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Beyaz Ay ve Bimeks tarafından yapılan organizasyon dahilinde Ankara ve çevresindeki özel eğitim okullarında okuyan, birincilik elde eden engelli öğrenciler düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda yapılan ödül törenine, çakışan programı nedeniyle gelemeyen Bakan Hüseyin Çelik'in yerine Müsteşar Muammer Yaşar Özgül katıldı. Törene, AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, Bakanlık Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü Cemal Taşar, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta ve Bimeks yetkilileri iştirak etti.

Özel eğitim kurumlarında öğrenim gören ve başarı elde eden engelli öğrencilerin ödül törenini ilgiyle izledikleri, dinledikleri gözlendi. Ankara ve çevresindeki okulların birincilerine hitaben konuşan Müsteşar Özgül, engelli vatandaşların en önemli isteğinin toplum ve devlet tarafından bir ayrıma tabi tutulmamak olduğunu vurguladı.

Engellilere dönük vergi muafiyetlerine ve hizmetlerde indirimlere gidildiğine işaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı, özel okullarda başarılı olan öğrencilere ödül verilmesini düşünceli bir davranış olarak değerlendirdi. Özgül, birinci olan öğrencileri tebrik ederken, hayatlarındaki başarının devam etmesi temennisinde bulundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva da engelli bir vatandaşın eğitim görebileceğine, mühendis olabileceğine dikkat çekti. Ayva, "Eğitim, her engeli aşar, engel tanımaz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik'e gerek eğitime gerek de engelli vatandaşların öğrenimine verdiği destekten ötürü teşekkür eden AK Parti'li Ayva, "Engelli arkadaşlarımızın daha üst noktalara gelmesini istiyoruz. İnanıyoruz ki bilgi ve teknoloji engelleri ortadan kaldıracaktır. Arkadaşlarımızdan yeni başarılar bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Müsteşar Muammer Yaşar Özgül, organizasyonu yürüten Bimeks ve Beyaz Ay Derneği yetkililerine birer plaket takdim etti. Katılımcılar Lokman Ayva, Cemal Taşar ve Murat Bey Balta da birinci gelen engelli öğrencilere Acer marka diz üstü bilgisayar hediye etti.

Diz üstü bilgisayarlarını alan engelli öğrencilerden Kübra Karaca, başarısının ardında sıkı ve disiplinli çalışmanın yatttığını belirtti. Mutluluğu gözleriden okunan Kübra, başarısının karşılığı olan ödülün kendisini memnun ettiğini ifade etti.

Kübra Karaca, çalışmalarını aynı ciddiyet ve kararlılıkla sürdüreceğini vurgularken, ileriye dönük hedefinin iyi bir liseye girmek ve burada başarı elde etmek olduğunu kaydetti.

Kendilerine sunulan ikramlardan tadan engelli öğrenciler, ödül törenin hemen ardından rehber öğretmenleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'ndan ayrıldı.

(Cihan Haber Ajansı) 11.06.2008 15:45

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi