.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
‘Engelliler kolejli oluyor’

Türkiye’nin ilk engelliler kolejinin temeli Hayrünnisa Gül tarafından atılıyor.

 

Türkiye’nin Sosyal Sorumluluk Kampanyası ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kapsamında ülkemizdeki ilk engelliler kolejinin temeli atılıyor. Türkiye Beyazay Derneği tarafından; Cumhurbaşkanlığı’nın himayesinde FİYAPI ana sponsorluğunda yürütülen  ‘Eğitim Her Engeli Aşar’ kampanyası çerçevesinde temeli atılacak olan Fikret İnan Engelliler Koleji, engelli çocuklar için umut ışığı olacak.

 

Türkiye’nin hiçbir yerinde eğitimsiz engelli kalmasın yaklaşımıyla hayata geçirilen “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası kapsamında 24 Temmuz’da Hayrunnisa Gül tarafından temeli atılacak Fikret İnan Engelliler Koleji engellilerin eğitimindeki standartları yükselten nitelikli bir okul özelliğini taşıyacak.

 

Dünyayla rekabet yapabilen bir eğitim çalışması

 

“Ortak çatı ortak hedef; farklı ortam farklı yöntem” yaklaşımıyla yapılacak olan kolej, bütün engellilerin bir arada fakat birbirlerinden ayrı eğitim görmeleri fikrine dayanıyor. Her özür grubuna farklı bir kat verilecek olan kolej hem ekonomik, hem yakın, hem de nitelikli olması açısından dikkat çekiyor. Sadece kendini kurtaracak değil, başkalarına da faydalı olacak engelli bireylerin yetiştirileceği kolejde, en son teknolojik ürünler yer alacak. 2,5 trilyona mal olması beklenen kolej, her sınıfında 8 engellinin eğitim alacağı toplam 32 derslikten oluşacak. Engelliler için dizayn edilmiş özel laboratuarlarla donatılacak olan kolejde 0-6 yaş okul öncesi bölümü de olacak.

 

Engelliler için fonksiyonel ve modern bir okul yapmayı hedefleyen Türkiye Beyazay Derneği; bu doğrultuda her engel grubu için ayrı merdiven, asansör ve birbirinden bağımsız girişler tasarlayarak fiziki engelleri öncelikle ortadan kaldırmayı hedefliyor.

 

Bu nedenle, ‘Fikret İnan Engelliler Koleji’nde, öğrencilerin kontrolünün ve katlar arasındaki bağlantının sağlanması için ortak bir çekirdekle idare ve öğretmenlerin binadaki dolaşımları rahatlatılırken, katlar arasındaki bağlantı artırıldı. Böylece bütün çekirdeklerin bodrum katta birleşmesiyle ortak alanlara her engel grubunun kendi çekirdeğinden rahatlıkla ulaşımı hedeflendi. Her engel katı üst üste oturtularak ve bunlarla idare bloğunun birleştirilmesi ve projenin diğer illerde uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla parça sistemler kullanılarak engelliler için modern ve rahatça eğitim görebilecekleri bir ortam yaratıldı. 

 

 

Bilgi için:

Türkiye Beyazay Derneği

Zeynep İNCE

Kampanya PR Koordinatörü

Tel: 0212 465 38 85

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi