.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Engelli bireylere yönelik yeni tasarımlar

Bilkent Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi-İç mimarlık ve Cevre tasarımını 2006 da bitiren Ayşe Ören, "Ayşe Ören Design" isimli, yeniliklere doğru yol alma, yeni bir şeylere ihtiyaç duyma fikrinden yola çıkan, direk tasarıma odaklı bir ofis olan kendi şirketinde çalışmalarına devam ediyor. Ulusal, uluslar arası birçok yarışmaya ve fuara katılıyor, şu an engelli çocuklarla ilgili bir proje üzerinde çalışıyor.

Dönme dolap adlı çalışması özellikle engelli çocuk ve gençlerin hayatlarını kolaylaştırmak için tasarlanmış bir çalışma masasıdır. Çıkış noktası tekerlekli sandalyede yaşayan bir insanın çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve ulaşım zorluğunu rahatlatmaktır.

Tekerlekli sandalyede yaşayan bir insanın en önemli probleminin erişim olduğu düşünüldüğünde tasarladığı bu çalışma masasının mekanizması sayesinde erişimle ilgili bir engeli ortadan kaldırmayı amaçlamıştır. Dönme dolap fikrinden yola çıkılmıştır. Kendi etrafında dönen tekerlek kısmı sayesinde üstte kalan ulaşımı zor olabilecek kısımlara başka birinin yardımı olmadan ulaşılması sağlanır. Hem çocuklar için tasarlanmış modeli, hem de yetişkinler için tasarlanmış modeli vardır.

Ayşe Ören, engelli bireylere yönelik çalışmalarının önümüzdeki dönemde bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmesi için çalışmalarımı sürdüreceğini iletmiştir.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi