.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Metin Şentürk Hız Rekoru Kırdı.

Görme engelli sanatçı Şentürk, saatte 292 kilometre hız yaparak, "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırdı ve Guinness Rekorlar kitabına girdi.

Görme engelli sanatçı Metin Şentürk, saatte 292 kilometre hız yaparak, "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırdı ve Guinness Rekorlar kitabına girdi.

Saatte 268 kilometrelik "Dünya Görme Engelliler Dünya Rekoru"nu kırmak için bir süredir çalışmalarını sürdüren Şentürk, "Guinness Rekorlar Kitabı"ndan bir heyetin gözetiminde, Türkiye’nin en uzun pisti olan Şanlıurfa GAP Havaalanı’nda direksiyon başına geçti.

Şentürk’ün Sevinç Gözyaşları
Antrenörü Volkan Işık’ın arka araçtan kaskın içerisindeki telsiz tertibatıyla kendisini yönlendirdiği denemeyi sorunsuz bir şekilde tamamlayan Şentürk, sevinç gözyaşları içerisinde eşi Fulya Şentürk, antrenörü Işık ve ekip arkadaşlarına sarılarak bunu kutladı.

Antrenör Volkan Işık: "Bu İş Tamam, Rekoru Kırdık"
Denemenin hemen ardından Şentürk’ün antrenörü ralli pilotu Volkan Işık, her şeyin çok iyi geçtiğini belirterek, "Bu iş tamamdır, rekoru kırdık. İnandık ve başardık. Çalışmalarımızda havanın güzel olması işimizi kolaylaştırdı. Havanın sakin olması Metin’i rahatlattı. 300 kilometreye çıkmak kolay değil" dedi.

Rekor Tamam
Denemeyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Guinness heyeti, Şentürk’ün "Dünya Görme Engelliler Sürat Rekoru"nu kırdığını bildirdi.

Hız rekorunun görüntülerinin de izletildiği toplantıda konuşan Guinnes rekorları yetkilisi Aleksandr Vypıraılenko, bu alanda daha önceki rekorun 2005 yılında İngiliz bir görme engelli tarafından, 268 kilometre hızla kırıldığını belirterek, "Şu anda mutlulukla söyleyebilirim ki Metin, bu rekoru 292.89 ortalama hızla kırmış bulunmakta" dedi.

"Metin’i tebrik ediyorum ve bunu yeni Guinness rekoru olarak tescil ediyorum" diye konuşan Aleksandr Vypıraılenko daha sonra Metin Şentürk’e bu konudaki belgesini teslim etti.

"Bu Rekor Güzel Ülkeme ve Engelli Kader Arkadaşlarıma"
Metin Şentürk de "Bu rekorunu güzel ülkeme ve güzel ülkemde yaşayan tüm engelli kader arkadaşlarıma armağan ediyorum" dedi.

Tüm engellilere seslenen Şentürk, "Evlere kapanmışlara ve kapanmamışlarına diyorum ki lütfen sokağa çıkın, kendi engellerinizi kendiniz kaldırabilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=c288a8a1-18c5-45e1-907d-aa1b89e6647b

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi