.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
İSRAİL AVRUPA KONSEYİ’NDE DE KINANDI

İSRAİL AVRUPA KONSEYİ’NDE DE KINANDI

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) acil gündem maddesi olarak ele aldığı Gazze konusunda İsrail’i uluslararası hukuka uymaya ve Gazze’ye uygulanan ablukayı kaldırmaya çağırdı.

Strazburg’da bulunan Parlamenterler Meclisi Haziran oturumunda acil bir gündemle ele alınan Gazze yardım gemilerine düzenlenen saldırı ve Ortadoğu’da artan gerilime ilişkin toplantıda, birçok ülkeden çok sayıda parlamenter söz aldı. İtalyan parlamenter Piero Fassino tarafından konuyla ilgili hazırlanan raporun ele alındığı toplantıda Türkiye’den Delegasyon Başkanı Erol Cebeci, Karabük Milletvekili Mustafa Ünal, İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, Aksaray Milletvekili Ruhi Açıkgöz söz alarak İsrail Ordusu’nun sivil yardım gemilerine düzenlediği saldırının gayri hukuki ve insani boyutlarını ortaya koydular.

Oturum da Filistinli ve İsrailli temsilcilerin de aralarında yer aldığı Siyasi gurup temsilcileri dahil toplam 18 Parlamenter ve temsilci söz alarak konuşma yaptı.

İsrailli temsilciler dışında geri kalan tüm konuşmacılar Gazze’ye uygulanan abluka ve sivil gemilere düzenlenen kanlı saldırıyı kabul edilemez buldukları yönünde ifadeler kullandılar.

İsrail adına söz alan İsrail temsilcisi Sheetrit “Sizler sağır ya da kör olmalısınız, Bu konunun burada konuşulmaması gerekirdi. Gazze’ye giden gemi bir aşk gemisi değildi. İçindeki adam ve beraberindeki 100 kişi teröristti. Biz İsrail’de sadece kendimizi için değil Avrupa’nın da güvenliği için teröristlerle savaşıyoruz. Teröristlerle burada sahip olduğunuz değerlerle mücadele edemezsiniz. Gazze’den İsrail’e 7 yılda 9 bin bomba atıldı. Bu bombalar size atılsaydı siz ne yapardınız. İsrail İslami Cihada karşı ön cephedir. Biz olmazsak Avrupa cephesi düşer. Türkler burada bize ahlak dersi veremez. Kuzey Irak’ta düzenledikleri saldırılarla kaç kişiyi öldürdüler.” Sözleriyle parlamenterler arasında şaşkınlık yaratırken alkış almadı.

İsrail temsilcisinden sonra söz alan İsviçreli parlamenter M. Marty Sheetrit’e cevap niteliğinde bir konuşma yaptı. “İsrail bugün burada kendi dostlarının bile midesini bulandırmıştır.” Diyerek söze başlayan Marty sözlerini, “İsrail bugün bile burada dik kafalılığını sürdürmektedir. İsrail’e 9 bin bomba atıldığını söylüyorsunuz. Peki siz Gazze’ye, Beyrut’a kaç bomba attınız? Sivil insanlara karşı korkunç bombalar kullandınız. Fosfor bombası kullanarak uluslararası hukuku ayaklar altına aldınız. Savaş suçları işlediniz. Bunlar da yetmezmiş gibi şimdi kalkmış yerleşimcileriniz Filistinlilerin elinde kalmış bir avuç toprağı işgal etmeye çalışıyor. Filistin topraklarını kamplar haline getirerek buralardan korkmadan ölüme giden insanlar yarattınız.” İfadeleriyle sürdü. İsviçreli Marty’nin yaptığı konuşma büyük alkış aldı.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada Türkiye’nin tezlerini içeren; Gazze’de süren ablukanın kaldırılması, sivil gemilere düzenlenen saldırı ve can kayıpları için uluslararası bağımsız bir komisyon kurulması, el koyulan gemi ve eşyaların sahiplerine iadesini öngören AKPM raporu kabul edildi.

 

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi