.:: Lokman AYVA ::. İstanbul Milletvekili
Lokman Ayva'nın Resmi ve İstanbul Resimleri
Yakınlaştır
1x 2x 4x 6x 8x

Türkçe - English

New Page 1

İLETİŞİM

 

 

 
 
Hasta ve Özürlü Çocukların Eğitimine Teminat

Hasta ve Özürlü Çocukların Eğitimine Teminat

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi “Hasta ve Özürlü Çocukların Eğitim Haklarının Teminat Altına Alınması” adlı raporu kabul etti. Hayrünnisa Gül’ün “Eğitim Her Engeli Aşar” kampanyası çalışmaları hakkında bilgi verdiği oturumda görüşülen rapor; özür durumu fark etmeksizin bütün çocukların eğitim haklarını teminat altına alıyor.

İstanbul Milletvekili Lokman Ayva tarafından kaleme alınan rapor, mevcut mevzuata rağmen özürlü çocukların toplumsal yaşama tam olarak katılımlarında devlet açısından ve sosyal açıdan destek eksiliğinin yaşandığı temeline dayanıyor. Özürlü çocukların eğitim haklarının anlaşılması ve bütünleştirici bir çerçevede teminat altına alınması konularının vurgulandığı raporda, engelleri konusunda herhangi bir ayrım yapmaksızın bütün çocuklar için bütünleştirme eğitimi yaklaşımlarının desteklendiği belirtiliyor.

Raporda ayrıca bütünleştirme eğitiminin herkesin sorumluluğunda ve bütünleşmiş bir toplum geliştirilmesinde önemli bir basamak olacağının önemine de değiniliyor. Farklı özellikteki çocuk ve genç nüfusun aynı okulda eğitim almasının toplumda hoşgörü düzeyinin artmasına ortam yaratacağı belirten raporda, bütünleşmiş eğitim ile toplum içindeki farklılıklara duyulan kabulün artacağının da altı çiziliyor.

Uluslararası düzeyde konuyla ilgili uygulamalara yer verilen raporda hasta ve/veya özürlü çocukların eğitim haklarının teminat altına alınması ile ilgili olarak Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi üyesi devletlere önerilerde bulunuluyor. http://www.egitimherengeliasar.org

Raporun tamamını görmek için tıklayın.

 

 

 

New Page 1
Ak Parti Web Sitesi